Welcome to Stolac!

Nacionalni spomenici

Nacionalni spomenici

Spisak nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine u Stocu je popis nacionalnih spomenika koji se nalaze na području općine Stolac. Na listi nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine za općinu Stolac se nalaze sljedeći spomenici:

Read More

Rijeka Bregava

Rijeka Bregava

Dužina 31 km
Izvor kod sela Do
Ušće Klepci (Čapljina)
NV ušća 7 m
Ulijeva se u Neretvu
Površina sliva 722 km2

Gradski park

Gradski park

Gradski park u Stocu predstavlja srce ovog hercegovačkog grada. Obnovljen i uređen gradski park stavljen je u funkciju odmarališta sa sportsko-rekreativnim i kulturnim sadržajima za djecu, mlade, penzionere i sve one koji posjete ovaj prelijepi gradić.

Stolac posjetili učenici i profesori gimnazije SSST iz Sarajeva

Učenici i profesori Gimnazije SSST iz Sarajeva su četvrtak 5. maja posjetili Stolac.Tom prilikom dočekali su ih učenici Srednje škole Stolac koji su ujedno i članovi sekcije „Mali turistički vodiči“.Naši učenici su imali priliku da svojim vršnjacima pokažu kulturno – historijske spomenike, kao i prirodne ljepote Stoca kao pravi turistički profesionalci i domaćini. ?Učenicima i profesorima iz

Stolac posjetili učenici i profesori učesnici u ETOS projektu – JU Srednja građevinska škola Mostar

Dana 22.11.2019. Stolac su posjetili učenici i profesori učesnici u ETOS projektu, a čij je nosioc JU Srednja građevinska škola Mostar iz Mostara. Kulturno-historijske spomenike Stoca tom im je prilikom pokazala Amnesa Festić učenice IVG odjeljenja. Hvala direktorici škole Saneli Mesihović za saradnju sa našim učenicima.                   

Stolac posjetili učenici i profesori iz JU Gimnazije “dr. Mustafa Kamarić” iz Gračanice

Dana 2.11.2019. Stolac je posjetilo 50 učenika i profesora iz JU Gimnazije “dr. Mustafa Kamarić” iz Gračanice. Kulturno-historijske spomenike Stoca su im tom prilikom pokazali Samra Razić i Amnesa Festić učenice IVG odjeljenja. Zahvaljumemo gospodinu Nedžadu Husičiću, kao i svim profesorima i učenicima što su odabrali saradnju sa našim učenicima i što su posjetili Stolac.